Huurwoning in Nederland Nederland-huurwoning.nl

nederland-huurwoning.nl: Huurwoningen in Nederland

Huurwoningen in Nederland

Op zoek naar een huurwoning?

Ben je op zoek naar een huurwoning in Nederland? Dan kun je hier verder lezen. In Nederland is het vaak erg ingewikkeld om een huurwoning te vinden. Als een woning kopen niet gewenst of geen mogelijkheid is, kijken veel mensen naar de sociale huurmarkt. Door de strengere regels van vandaag komen er helaas steeds minder mensen in aanmerking voor de sociale huur. Zij kijken verder naar de vrije sector, waar de concurrentie vaak moordend is. Wil je meer weten hoe je aan een huurhuis of appartement kunt komen? Klik dan links verder.

Onevenredige verdeling sociale huurwoningen Amsterdam

Een aantal maanden geleden is de afspraak gemaakt dat 80% van de nieuw te bouwen woningen in Amsterdam voor de lagere en middeninkomens zijn. Zo'n 40% is bestemd voor sociale huurwoningen. De vraag is echter waar deze woningen gebouwd moeten worden. Wie namelijk naar de huidige verdeling kijkt, ziet dat dit type woning vooral in bepaalde wijken van Amsterdam liggen. Je leest meer over dit onderwerp in het originele artikel hier!

Wachttijd huurwoningen Amsterdam gestegen tot 11 jaar

Wie in aanmerking wil komen voor een huurwoning in Amsterdam moet rekening houden met een lange wachttijd. Het gemiddelde is inmiddels opgelopen tot 11 jaar. Dit houdt een stijging in van 8 jaar ten op zichte van het jaar 2000. In het afgelopen jaar kwamen er per aangeboden huurhuis zo’n 175 aanvragen binnen. Woningzoekenden in Amstelveen hebben echter te maken met nog meer concurrentie. Hier lag het aantal reacties per huurwoning op meer dan 200. Klik hier om het originele artikel te lezen.

Breda krijgt 1300 nieuwe sociale huurwoningen

Drie woningcorporaties in Breda hebben samen met de gemeente een overeenkomst getekend om 1300 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen in de komende 10 jaar. Daarvan worden er 150 al in dit jaar gebouwd. Het is onder meer belangrijk dat de sociale huurwoningen verspreid worden door de stad heen. De gemeente wil verschillende woningtypes in wijken mengen, om op die manier ook mensen uit verschillende inkomensklassen binnen dezelfde wijk te kunnen laten wonen. Geïnteresseerd in een huurwoning in Breda? Lees het originele artikel hier. 

Nieuwe betaalbare appartementen in Tilburg

De gemeente Tilburg is van plan om in de jaren tot aan 2020 nieuwe betaalbare woningen in de stad te bouwen. Momenteel is de bouw van 40 nieuwe sociale huurappartementen gestart. Elk appartement is ongeveer 68 m2 groot en bevat twee of drie kamers. Ben jij op zoek naar een appartement in Tilburg? Een appartement van het bovengenoemde plan is naar verwachting beschikbaar rond de zomer van 2018. Zo'n appartement is te vinden aan het Paletplein, maar er zijn nog meer straten in Tilburg waar betaalbare huurwoningen zullen worden gebouwd. Lees hier meer over een nieuw betaalbaar huurappartement in Tilburg. 

Wachttijd voor sociale huurwoning in Utrecht steeds langer

Uit cijfers van het RWU blijkt dat het aantal mensen ingeschreven bij Woningnet, op zoek naar een huurwoning in Utrecht, weer is toegenomen. In 2016 heeft er een stijging van 3,5 procent ten opzichte van 2015 plaats gevonden. Hierdoor blijft de druk op de huizenmarkt in Utrecht, voornamelijk voor sociale huurwoningen, onverminderd hoog. Ben jij op zoek naar een huurwoning in Utrecht? Lees dan het volgende artikel over het grote tekort aan huurwoningen. http://www.ad.nl/utrecht/een-huurwoning-in-de-regio-utrecht-vergeet-het-maar~a8dd0b36/ Bekijk onderaan het artikel ook de online tool, om te zien hoe lang je per gemeente gemiddeld ingeschreven moet staan voordat je aan een sociale huurwoning kunt komen!

Amsterdam stimuleert huurwoning voor lage- en middeninkomens

De linkse oppositie in de Amsterdamse gemeenteraad heeft er voor gezorgd dat de laag- en middel- inkomen huishoudens worden geholpen de komende jaren. Er wordt een nieuwe verdeling gemaakt in de nieuwbouw huizen: 40 procent van de nieuwe huizen zal een sociale huurwoning worden en 40 procent zal gefocust zijn op middeldure huurwoningen. Slechts de overige 20 procent van de nieuwbouw zal vrije sector huur- en koopwoningen betreffen. Interessant om te zien is dat er een nieuwe categorie wordt toegevoegd; naast sociale huur is middeldure huur nu een aparte categorie voor een huurwoning. Lees hier meer over een nieuwe huurwoning voor de minder rijken: http://www.ad.nl/amsterdam/stad-bouwt-meer-woningen-voor-minder-rijken~a70fe14e/

Wachttijd voor huurwoning in Breda loopt op

De wachttijd voor sociale huurwoningen in Breda loopt op. De oorzaak hiervoor is uiteenlopend, zo zijn er veel huurders die lang in hun woning blijven zitten. Ook hebben veel woningcorporaties woningen verkocht. Hoewel sommige mensen de oorzaak neerleggen bij de komst van vluchtelingen, lijken deze maar een zeer minimale invloed hebben op de groei van de wachtlijst. Lees meer over de concrete wachttijden en andere aanvullende informatie via deze link.

Huurwoning in Rotterdam

De provincie wil gemeenten motiveren om meer sociale huurwoningen in de omgeving Rotterdam te bouwen. Volgens de provincie zijn op dit moment (te) veel woningen in de omgeving van Rotterdam een koopwoning of huurwoning in de vrije sector. Om de bouw van meer huurwoningen in de regio Rotterdam af te dwingen wil de provincie daarom de bouw van een minimum aantal huurwoningen verplicht stellen. lees hier meer over dit plan.  

Huurwoning in Utrecht in trek

Huurwoningen in Utrecht zijn de laatste jaren steeds meer in trek. De stad is zowel een belangrijke studentenstad als een van de vier randstadsteden en de aantrekkingskracht is daarom groot. Een van de grootste uitdagingen voor Utrecht is om het aantal sociale huurwoningen op peil te houden. Op het moment verdwijnen deze namelijk sneller dan ze erbij komen. Utrecht staat hiermee voor een dilemma, of zij een stad wil worden met voornamelijk koopwoningen, of (sociale) huurwoningen. Lees hier meer over de ontwikkelingen.

Huurwoning vrije sector in Nijmegen stijgt in prijs

Het afgelopen jaar is de gemiddelde prijs van een huurwoning in Nijmegen met 5% gestegen. De prijsstijging betreft alleen de vrije sector aangezien de sociale huurwoningen een prijsbegrenzing kennen. De forse prijsstijging lijkt de top nog niet bereikt te hebben. De prijzen van huurwoningen in de vrije sector stijgen tenslotte mee met de vraag op de markt. Hoewel de prijsstijging in Nijmegen groot lijkt, is deze slechts de helft van de hoofdstad, waar de prijsstijging maar liefst 10% was. Lees het volledige artikel hier